Во Краков се наоѓа не само најмалиот стан во Полска, туку општо и во цел свет. Неговата површина изнесува 2.5 метри квадратни, но во истиот изненадувачки царува вистинска удобност, бидејќи внатре во станот постои сè што е неопходно за нормален живот!

Погледнете во продолжение како изгледа најмалиот стан во светот, кој притоа е елегантно уреден: