Веројатно сите ќе се согласат дека дел од нас сакаат да се држат до планот по секоа било цена, додека други ја претпочитаат спонтаноста.

Но, како што вели поговорката, човекот планира и Бог се смее. И покрај нечии верувања, веројатно сите можеме да најдеме некаква убавина во изненадувањата што ни ги носи животот. Тоа особено важи за ова британско семејство кое најверојатно имало најмногу изненадувања, кога станува збор за родителството.

Ова е семејството Брет со нивниот најнов член, единственто девојче меѓу децата

Откако пред две години го роди својот најмлад син со прилично необично име- Ротгагид, Алексис Брет стана првата мајка во Велика Британија која роди 10 момчиња по ред и мислеше дека нејзиното семејство е целосно. Но, подоцна се испостави дека животот имал планирано мало изненадување и за неа и за целото семејство – ново член. Затоа, пред само неколку недели, на 39-годишна возраст, таа стана мајка официјално на 11 деца. Алексис помина повеќе од 8 години со бремености во последните 18 години од животот и сега е многу среќна со своето големо семејство.

Девојчето го носи името Камерон и е 11-то дете во семејството

После долгата низа момчиња кои се на возраст од 2 до 17 години, Алексис конечно роди девојче и реши да ја именува Камерон. Среќните родители велат дека таа малку ја сменила динамиката во семејството со тоа што сите браќа биле супер внимателни да не ја разбудат малата сестра. Ова сигурно им носи многу радост на родителите, кои велат дека последната бременост била непланирана, но очекувале дека ќе биде уште едно момче, а доживеале вистинско изненадување откако дека очекуваат девојче Воодушевената мајка додава дека сега дефинитивно застануваат. „Нема да имаме повеќе деца. Го кажав тоа последен пат, но овој пат, апсолутно, со сигурност го мислам тоа. Го сакам семејството како што е сега “.

Откако се роди Камерон, мајката на 11 години вели дека чувствува дека семејството сега е целосно.

Се разбира, не сето сонце и виножита и Алексис признава дека понекогаш разменува погледи со својот сопруг Дејвид и си помислува: „Што сме сториле“, но децата секогаш имаат пријатни изненадувања за нив, кои им ги топат срцата и тогаш сфаќаат дека целиот труд вредел.