Следејќи ги едноставните чекори, за неколку минути, ќе добиете меки и ароматични пити со сирење! За појадок или вечера, тие едноставно не оставаат никого рамнодушен со нивниот вкус!

Пити со сирење

Следејќи ги едноставните чекори, за неколку минути, ќе добиете меки и ароматични пити со сирење! За појадок или вечера, тие едноставно не оставаат никого рамнодушен со нивниот вкус!
Вкупно време30 минути
Оброк: Појадок
Кујна: италијанска
Клучни зборови: пити, пити со сирење
Порции: 4

Состојки

  • 400 гр урда или сирење
  • 4 кафени лажици шеќер
  • 1 јајце
  • 6 супени лажици брашно
  • 1 супена лажица путер

Начин на подготовка

  • За готвењето најдобро е да земете тава со неплепливаповршина. Загрејте ја тавата на минимален оган.
  • Во голем сад измешајте ги урдата и шеќерот, а потоа додадете ги јајцето и брашното. Измешајте ги добро сите состојки.
  • Премачкајте ја претходно загреаната тава со тенок слој на путер. Со вилушка земете мало парче од тестото, оформете топка и лесно притиснете го надолу.
  • Поставете ги малите пити во тава и испржете ги. Гответе додека не ја добијат потребната златно-кафеава боја. Испржете добро и од двете страни.