Овој уметник користи моторна пила за да го трансформира дрвото во неверојатни скулптури

Јирген Лингл-Ребетез е наградуван германски уметник кој специјализира резба во дрво. Ја започнал својата уметничка кариера како сликар во неговите рани 20-ти години и по кратко време го открил дрвото и убавите нешта кои може да ги изработи од него. По преселувањето во Швајцарија во 1996 година, овој уметник почнал да користи моторна пила за да создаде неверојатни скулптури.

Дрвените уметнички дела на Јурген создаваат впечаток на 3D слики нацртани со моторна пила, каде што бројот на детали дава впечаток дека неговите креации можат да оживеат во секој момент, а прецизни потези додаваат сила и карактер на неговите дела.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *