Најдобриот дел од патувањето е истражувањето на новата дестинација, долгите прошетки и разгледувања на новиот град и откривање што истиот може да ни понуди. Пешачењето наоколу може да ви даде неверојатно чувство т.е да се почувствувате како вистински тамошен жител.

А тоа е најдобриот начин да се искуси во вистинска смисла новото место кое сме одбрале да го посетиме. Но, иако желбата е секогаш присутна, постојат бројни фактори кои може да нè спречат во нејзиното остварување.

Токму таква причина може да бидат неудобните чевли кои долгото печашење го прават невозможна мисија, бидејќи ни создаваат непријатност, па дури и главоболки.

Токму за таа цел, Интернет корисничките, односно дамите ширум светот кои веќе станале експерти за патување, изгласаа кои се најудобните чевли за ваквите авантури и долги прошетки!

Во продолжение погледнете и откријте кои видови на обувки се најдоа на удобната листа, како и брендовите од кои потекнуваат:

1. Еверлејн

2. Кенет Кол Колин

3. Натуралајзерс

4. Алегра

5. Пол Грин

6. Сем Еделмен

7. Рокпорт

8. Томс

9. Ем Џеми

10. Ајлин Фишер

11. Ен Клејн

12. Алфани

13. Кларкс