За да го избегнете присуството на лоша енергија, тогаш експертите препорачуваат да ги отстраните овие 4 работи од вашиот дом, за кои се смета дека носат несреќа:

1. Огледало свртено кон вашиот кревет

Се смета дека огледалото свртено кон креветот може да донесе проблеми во врската меѓу партнерите, бидејќи дозволува надворешни влијанија и го нарушува здравиот и среќен брак.

2. Растение со боцки

За острите, бодликави предмети исто така се смета дека носат несреќа во домот, затоа и не се препорачува во домашни услови да се одгледуваат кактуси.

3. Календар поставен на погрешно место

Календарот поставен на влезната врата на домот, според експертите, влијае негативно врз животот на членовите од семејството.

4. Црна врата

Потребно е бојата на главната влезна врата да ја избирате според тоа на која страна е свртена вратата. Црната врата е дозволена само доколку истата гледа кон север, бидејќи во спротивен случај тоа е еден вид покана за несреќата во вашиот дом.