За секој хороскопски знак постои одредени стереотипни мислења. Така Јарците се тврдоглави, Рибите плачат, а Скорпиите се непослушни. Денес ви откриваме кои два хороскопски знака, според истражувањата, важат за најомразени и која е причината за тоа!

1. Лав

Тие се претставуваат како егоманијаци опседнати со себеси и со тоа се во центарот на вниманието. Вистината не е таква. Лавовите се чувствителни и дарежливи, а добрата забава е секогаш загарантирана со нив. Честопати среќата на нивните пријатели им е поважна од нивната среќа. Иако се претставени како животински кралеви, тие всушност се нежни мачки.

2. Близнаци

Тие се сметаат за неодлучни, ладни и лицемерни, склони кон предавства и озборувања. Тие всушност сакаат само добро да проценат пред да донесат било каква одлука и да ги согледаат работите од сите страни. Како што не донесуваат лесни одлуки, така и не склопуваат лажни пријателства. Иако се склони кон безопасни озборувања, тие никогаш нема да ги откријат тајните на оние кои им се навистина блиски.