Анксиозноста и стресот се два неизбежни аспекти на животот. Колку и да се обидуваме да ги избегнеме, неизбежно е тие да се случат од време на време. Сепак, некои луѓе се почувствителни на такви околности и се подложни на поголем стрес од другите.

Еве хороскопски знаци кои најмногу страдаат од анксиозност:

1. Рак

Раковите се многу чувствителни души. Ним им пречи она што го слушаат за себе од другите, но и тривијалните недоразбирања. Покрај тоа, тие често ги потиснуваат своите чувства и се воздржуваат од изразување што не им олеснува да се справат со проблемот.

Хороскоп на македонски јазик

ИНСТАЛИРАЈ

2. Близнаци

Близнаците сакаат забава, а голем дел од нивната вознемиреност произлегува од потребата да бидат забавни за другите цело време. Презаситени се кога ќе се обидат да ги исполнат очекувањата што другите ги имаат од нив.