Возраста е само бројка во личната карта. Во денешно време, повеќето луѓе велат дека вистинскиот живот започнува по 40-та година, а следните дами пак докажуваат дека жените како и виното, како стареат, стануваат уште попрекрасни!

1. Љубов Толкалина

2. Кејт Бекинсејл

3. Шарлиз Терон

4. Екатерина Климова

5. Кејт Бланшет

6. Кристина Обракајте

7. Сандра Булок

8. Викторија Бекам

9. Ингеборга Дапункунајте

10. Хали Бери

11. Џенифер Лопез