Како што со шминката може да се прикријат одредени неправилноста на кожата и несовршености на лицето, така и вистинскиот избор на фризура може да ве направи да изгледате значително помлади и послаби.

За денес, во продолжение ви претставуваме кои 9 елегантни фризури ќе ви помогнат визуелно да изгледате многу послабо и повитко, а воедно фризури кои совршено ќе се вклопат во вашето секојдневие, како и за свечените пригоди:

1. Долга коса

2. Асиметричен боб

3. Виткава коса со шишки

4. На степени

5. Со патецот на едната страна

6. Висока пунџа

7. Соберена коса во коњско опавче и опуштен дел напред

8. Брановидна коса