Експертите и модните критичари се едногласни и овие 6 бои ќе бидат главни на модната сцена во 2020-та година, односно најмногу ќе се носат, а притоа се скроени за сечиј вкус!

Еве кои се тие:

1. Смарагдна

2. Окер

3. Индиго

4. Корална

5. Светло сина

6. Огнено црвена