Дали убавината е навистина во окото на набудувачот? Оваа изрека е сосема точна, но хороскопскиот знак може исто така многу да влијае на изгледот на една личност. Според хороскопот, ѕвездите и месецот на раѓање можат да влијаат на убавината на една личност.

И не станува збор само за физичкиот изглед, туку и за карактерните црти кои ги прават луѓето пријатни за окото. А еве кои 2 хороскопски знака се најубави

1. Вага

Со овој знак управува планетата Венера и благодарение на своето влијание, Вагата ја има најубавата физиономија во целиот хороскоп. Нивното лице е овално, симетрично и привлечно, а носот е краток и мазен. Нивните очи се љубопитни, предизвикувачки, енигматични. Вагата се грижи да има уреден и елегантен изглед, осигурувајќи се да остави добар впечаток во секоја прилика. Нивниот најголем адут е грбот, кој е правилно изграден и мазен.

Хороскоп на македонски јазик

ИНСТАЛИРАЈ

2. Скорпија

Скорпиите, како Вагите, имаат елегантни движења и се препознаваат по нагласените црти на лицето и силната вилица. Нивните очи се големи и честопати неверојатно привлечни, со необични нијанси. Нивната кожа е беспрекорна, а телото витко, иако немаат изразени мускули. Нивното најмоќно оружје е секако продорниот поглед на кој никој не може да остане рамнодушен.