Откако бил уапсен за поседување на дрога овој човек решил да создава неверојатна уметност

„Претпоставувам дека сите сме барем малку фасцинирани од смртта“, вели Виктор, автор на овие неверојатни дела. Виктор е од Трансилванија, Романија и почнал да резба черепи од мртви животни откако бил уапсен за поседување на дрога пред 4 години.

„Почнав да ги резбарам черепите затоа што одеднап морав да се откажам од повеќе супстанци а ова ми помагаше да го задржам здравиот разум и мислите да ми бидат средени.“, вели Виктор. Тој добил череп од дива свиња од неговиот пријател и тогаш не ни помислувал да започне со резбањето, туку само го чистел. Тој подоцна се учел и вежбал како правилно да ги резба черепите. Тој требал да избере помеѓу затворот и плаќање на казна и тој избрал да ја плати казната.

Виктор черепите ги купува од локалните фармери, а понекогаш и самиот ги наоѓа од животните кои што починале на патот. Виктор најчесто ги купува целосните черепи а потоа ги чисти и обработува. Неговата наредна цел е да резба не само череп, туку целосна конструкција на коњ. Дали сметате дека хобито на оваа момче е морбидно или пак интересен начин на прикажување нов вид уметност?

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *