Во денешно време вештачките нокти се многу популарни, скоро секоја девојка и жена оди во салоните за да ги добие ноктите од соништата. Сепак иако некои сакаат едноставност и класика, некои луѓе имаат малку поексцентрични идеи кога се работи за ноктите, а успеале да пронајдат и талентирани уметници кои нивните желби ги претвориле во реалност.