Кога ветувате дека ќе направите нешто, дали го одржувате зборот? Или, едноставно, се обидувате да задоволите некого да престане да ве вознемирува? Ако се препознаете во второто, за тоа може да биде виновен хороскопот.

Еве кои 2 хороскопски знака се познати по тоа што не го одржуваат нивниот збор и еве дали е тоа намерно или бидејќи честопати забораваат:

1. Близнаци

Кога Близнаците ветуваат нешто, имаат намера да го исполнат. Сепак, Близнаците постојано се обидуваат да направат што повеќе, па повеќе обврски не ги исполнуваат навремено токму поради оваа причина.

Исто така, тие се плашат од неодобрување, така што ќе ветат нешто само за да дадат збор, а поради горенаведеното, нивните ветувања честопати остануваат неисполнети.

Хороскоп на македонски јазик

ИНСТАЛИРАЈ

2. Водолија

Водолијата може да вети нешто само за да го добие она што го сака. Таа ги користи ветувањата како валута и нема гаранција дека ќе го одржи зборот. Може да биде манипулативна и способна е ова да го оправда како повисок интерес.

Понекогаш Водолијата е непостојани отколку што некој би посакал, особено кога станува збор за одржување на ветувањата. Ако се под притисок да го исполнат своето ветување, најверојатно нема да го сторат тоа.