Овие вежби се едноставно совршени бидејќи покрај тоа што го опфаќаат секој дел од телото, односно го активираат секој мускул и ви даваат затегнат изглед, за истите ви се доволни само 20 минути дневно, а притоа не ви е потребна никаква посебна опрема!