„Мојот сопруг беше присутен кога ги правев тестовите за бременост за нашите две деца. Затоа сега по повод третата бременост сакав да направам нешто забавно, со што неговата реакција ќе трае засекогаш и пресреќна сум што успеав во тоа“

Бетани Роуз смислила како на многу креативен и забавен начин да му соопшти на својот сопруг дека го очекуваат своето трето дете. Така, на една црна табла ја напишала новоста која сакала да му ја соопшти и го замолила да ја држи, така што текстот нема на почетокот да може да го види напишаното.

Еве како изгледаше реакцијата на таткото низ низа забавни фотографии:

„Воопшто немаше идеја за што станува збор“

На таблата што ја држи нејзиниот сопруг, пишува: „Немам идеја што пишува на оваа табла.“, а веднаш подолу е напишано „Ќе имаме друго бебе!“

„Сè уште не знае“

„Моментот што го чекав“

„Оф, добро е, возбуден си!“