Апспиринот многу често се користи во составот на козметичките производи за нега на кожата и косата, токму поради неговите чудесни и моќни антибактериски и антивоспалителни дејства. Тој исто така ефикасно ги отстранува мртвите клетки.

За да ја зајакнете вашата коса и истата да стане значително погуста за краток временски период, притоа да го спречите косопадот, а да го вратите нејзиниот сјај потребно е да го направите само следното:

Изгмечете 5-6 таблети аспирин и додадете ги кон вашиот шамон. За едно капење, потребна ќе ви биде половина таблета, а за краток временски период, ќе забележите дека коста станала многу погуста, здрава, а нејзиното опаѓање веќе ќе биде минато!