„Мојот син ми го сврте животот наопаку, па одлучив нашето секојдневие да го претставам преку 20 искрени и смешни стрипови“

„Здраво! Моето име е Луба Собол. Јас сум уметница и воедно, млада мајка од Русија. Започнав да цртам стрипови, инспирирани од моето секојдневие како мајка, кога мојот син имаше 9 месеци. Тој е моето прво дете и воопшто немав идеја дека да се биде мајка е толку тешка работа! “

Младата и креативна мајка веќе ги воодушеви сите со својата урнебесна уметност, за која многу мајки се согласуваат дека е вистинската, а не нашминката реалност.

Еве што вели уметницата за инспирацијата што ја поттикнала да ги создава уникатните стрипови:

„Но, всушност тајната се состои во тоа што може да се забавувате, па дури и кога вашиот живот е свртен наопаку од еден мал човек. Кога еднаш ќе се вовлечете во дневната рутина, најдоброто нешто што можете да го направите е да се смеете. Јас се смеам во сите можни ситуации, а тоа ми помага да бидам успешен морнар низ бурното море наречено мајчинство.

Сега мојот син има 3 години, па сега на сите ни е полесно. Не морам да го држав во раце 24/7, може сам да си игра.

Моите стрипови се инспирирани од вистинските случки што се случиле во нашето семејство. Интересно ми е да видам дека многу мајки се пронаоѓаат во истите.

Можеби и вие сте ги доживеале истите случки. Се надевам дека ќе уживате моите дела!“

#1 Буквално секоја вечер пред спиење!

#2 Шегите на мојот син

#3 Сигурно во ова најмногу ќе се пронајдете!

#4 Ја обожавам оваа игра

#5 Прошетките за време на првите 6 месеци

#6 Кога вашето дете конечно си игра само и не сакате да ве забележи

#7 Неговото време за спиење би требало да биде моето забавно време

#8 Зошто го прават тоа?

#9 Прошетките со 12-месечно бебе

#10 Секое утро се преправав дека сум некој предмет

#11 Подготвувањето на креветот со вашето дете дефинитивно не е забавна активност

#12 Зборувањето со баба е исто како полагање тест за интелигенција

#13 Основна хигиена

#14 Ваквите сцени се присутни како и самиот воздух

#15 Сè е на свое место, па дури и кога вам не ви изгледа така

#16 Здраво свету! Јас сум овде, сè уште постојам!

#17 Прошетките со мало дете

#18 Криенките се премногу тешки

#19 Кога детето е експерт за контрадикторност

#20 Смешни шеги

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *