Доколку страдате од дископатија, лумбаго, ишијас, тогаш следниот нетрадиционален метод за справување со овој вид на болки, е вистинскиот за вас!

Домашен мелем против дископатија

Потребни состојки

  • 3 белки од јајца
  • 1 слабо алкален сапун

Начин на подготовка

Најпрво ги додавате белките во еден сад и добро ја мешате нивната тектура. Потоа во нив додадете рендан алкален сапун (На пример, бебешки или домашен сапун). Ги мешате состојки се додека не добиете добро соединета смеса, односно каша.

Добиениот мелем нанесете го на парче ткаенина или газа и така поставете го веднаш врз површината каде ја чувствувате болката, на ‘рбетниот столб.

Неопходно е мелемот да го нанесувате 3 дена по ред, за добивање на подобар ефект.

Домашниот третман се практикува неколку пати во месецот и тоа поконкретно, пред спиење.