Слично како и луѓето со модата, така и милениците се постојано подложени на нови трендови. Но, дали следниот тренд отиде предалеку?

Овој пат станува збор за тренд на стрижење и обликување на крзното на милениците, поточно сопствениците си ја покажуваат својата креативност, трансформирајќи ги своите мачки во „диносауруси“.

„Дино-фризура“ е таков стил на стрижење, при кој крзното на мачките е обликувано од страната во вид на бранови или рогови, кои на мачките им го дава трендовскиот изглед на змеј или диносаурус.

Еве како изгледа сето тоа:

Дали трендот отиде предалеку и изразот на лицето на милениците кажува сè или тие изгледаат слатко?