Мача: јапонска напивка која ги согорува мастите, се бори со ракот, детоксифицира и многу повеќе!

Не е тајна дека зелениот чај е чудесен за вашето здравје, но овој особен вид на истиот со потекло од Јапонија за вашето здравје може да биде чудотворен! Се верува дека чајот мача е зелен чај со најдобар квалитет во целиот свет.

Богат со антиоксиданси

Антиоксидансите се магични хранливи материи и ензими чијашто задача е да се борат со негативните ефекти од ултравиолетовото зрачење, правејќи ни ја кожата поздрава и со помлад изглед, а покрај тоа заштитува од бројни тешки заболувања. Мача содржи пет пати повеќе антиоксиданси од било која друга храна.

Спречување на рак

Зелениот чај содржи антиоксиданси познати со името катехини, кои ги преполовуваат опасните слободни радикали во телото. Најмногу ги има во зелениот чај мача.

Слабеење/подобрен метаболизам

Чајот мача му помага на телото да согорува повеќе калории, што значи дека ги отстранува вишокот килограми. Проучувањата покажуваат дека ако во вашата секојдневна исхрана го вклучите чајот мача, ќе имате 25 отсто повеќе изгледи да ја постигнете посакуваната линија.

Го забавува стареењето

Забавувањето на процесто на стареење веројатно е поврзан со бројните антибиотици кои се присутни во чајот.

Ги јакне помнењето и концентрацијата

Друг страничен еект на L-теанинот е производството на допамин и серотонин, соединенија кои ги подобруваат расположението, помнењето и концентрацијата.

Го детоксифицира телото

За време на последните три недели пред да се соберат листовите од кои се прави мача, растението Camellia sinensis се покрива за да се лиши од сончева светлина. Ова предизвикува огромно зголемување на производството на хлорофил во растенијата. Мача е моќен детоксификатор способен да ги отстрани тешките метали и токсини од вашето тело по природен пат.

Подобрен имунитетски систем

Антиоксидансите на чајот мача делуваат како природен антибиотик и го крепат имунитетскиот систем. Чајот исто така е богат со калиум, витамините А и С, како и со железо и калциум.

Колку да пиете:

Просечното нормално внесување би требало да биде 1-2 чаши дневно. Повеќето луѓе го пијат наутро наместо кафе, и навечер за да се смират.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *