Луѓе кои ги носат своите тетоважи со достоинство благодарение на приказните што се кријат зад нив

„Покажи ми човек со тетоважа и јас ќе ти покажам човек со интересно минато“, напиша Џек Лондон. Некои луѓе имаат тенденција да ги критикуваат тетоважите велејќи дека не е правилно да имате цртеж на вашето тело што ќе остане со вас цел живот. Понекогаш луѓето ги ставаат само поради естетски причини, без никакво значење, но овие тетоважи што ќе ви ги покажеме денес кријат слатки приказни кои ќе ви го стопат срцето.

Тетоважи на две сестри и еден брат

„Ние ја покривме лузната на девојчето со фластер. И за да биде послатко, додадовме цвеќиња на него “.

Тетоважа во спомен на нашите близначиња со датумот на кој требаше да се родат.

„Денеска ми е втор пат да донирам крв, одиме понатаму“.

„Само што ја направив мојата прва тетоважа во спомен на моето куче што го изгубив пред неколку месеци. Инспирирана од корицата на албумот Wish You Were Here од Пинк Флојд “.

„Овој човек си ги има истетовирано печатите за пасош на раката“.

„После скоро 3 години заедно, јас и мојот дечко решивме да ја прекинеме нашата врска. Но не пред да добиеме соодветни тетоважи за да го прославиме нашето патување заедно “.

„Јас само што докторирав, проучувам антитела па решив дека ова е соодветна тетоважа за прославување“

„Во чест на моите родители“.

„Оваа тетоважа е во спомен на татко ми“.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.