Често се случува интуицијата да не „предупредува“ дека нешто се случува зад нашиот грб, но често сме склони ова да го препишеме на нашата „параноја“ и да го отфрламе како можност.

Сепак, некои „црвени знамиња“ едноставно не можат да се игнорираат. Одреден вид на однесување е непогрешлив индикатор дека вашиот партнер не ви е верен.

Ако сте ги забележале овие 7 алармантни сигнали, можете, за жал, да бидете сигурни дека вашиот партнер има друг/а, што не мора да значи дека ја сака, па дури и дека тој се грижи за неа, но таа личност дефинитивно постои.

Еве кои се тие 7 знаци:

  1. Вашиот партнер е дистанциран од вас – емоционално, духовно и физички;
  2. Живеете живот како цимери;
  3. Вашиот партнер останува подолго на работа од вообичаеното;
  4. Постојано гледа во својот мобилен телефон, пишува пораки и го зграпчува секогаш кога ќе пристигне ново известување;
  5. Постојано го нервирате, сè му пречи, тој ви пререкува за сите работи и се расправа;
  6. Почнува да се расправа без причина;
  7. Се грижи за неговиот изглед како никогаш порано.

Ако препознавте кој било или повеќе од горенаведените знаци, треба детално да ја испитате ситуацијата во вашата врска, тврдат љубовните експерти.