Оние кои веќе ја испробале оваа диета, односно лесен режим на исхрана, се едногласни за нејзините позитивни ефекти. Покрај фактот што успешно го симнува вишокот килограми, го прочистува и организамот!

Неопходно е додека ја држите диетата да пиете големи количества на вода, односно до 2 литри дневно.

Неделно мени

  • Првите 2 дена потребно е да консумирате само кисело млеко и урда. Нема точно ограничување во однос на количеството, туку по ваша желба и потреба. Се подразбира не треба да биде ниту премалку, ниту премногу.
  • Следните 3 дена треба да консумирате хељда, која слободно може да ја посолите, со цел да го збогатите нејзиниот вкус.
  • Последните 2 дена консумирајте ги вашите омилени овошја и зеленчуци.