Во 2020-та година основната тенденција на боја на коса, според светските врвни стилисти, треба да биде нијансата која е најблиску до вашата природна боја на коса или сосема спротивното, да биде необичен и оригинален.

Еве кои 10 нијанси ќе бидат најактуелни во текот на 2020-та година, кои ќе го освојат срцето на дамите ширум светот!

1. Природна боја на коса

2. Ладни темни нијанси

3. Коњак и цимет

4. Кремаста и медено руса нијанса

5. Сите нијанси на црвено

6. Впечатлива црвена нијанса

7. Розово злато

8. Нијанси на лаванда

9. Балајаж

10. Крем-сода нијанса