Сега е општо познато дека пребројувањето на калории е најдобриот начин за губење телесна тежина. Но, она што повеќето луѓе не го знаат, е колку калории губат додека ги прават најсекојдневните работи во животот. Кога станува збор за губење на тежината, треба да имате на ум дека треба да согорувате повеќе калории отколку што консумирате преку храна, а вие можете да го направите тоа без да поминувате и по неколку часови во салата за вежбање.