Фризурите навистина имаат голема улога во нашите животи, а истовремено ја одбележуваат историјата и културата од моден аспект, низ годините.

Од уникатни пикси фризури до елегантни пунџи, откријте во продолжение, која фризура била во мода, според вашата година на раѓање:

1960

1961

1962

1963

1964

1965

1966

1967

1968

1969

1970

1971

1972

1973

1974

1975

1976

1977

1978

1979

1980

1981

1982

1983

1984

1985

1986

1987

1988

1989

1990

1991

1992

1993

1994

1995

1996

1997

1998

1999

2000

2001

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010