Овие кралски ќофтиња се со изненадувачки мек и сочен вкус. Згора на сè истите се евтини и лесни за приготвување, воедно и одличен начин како да ги искористите велигденските јајца.

Ќофтиња со варени јајца на кралски начин

Овие кралски ќофтиња се со изненадувачки мек и соченвкус. Згора на сè иститесе евтини и лесни за приготвување, воедно и одличен начин како да гиискористите велигденските јајца.
Вкупно време30 минути
Оброк: закуска
Кујна: италијанска
Клучни зборови: јајца, ќофтиња
Порции: 4

Состојки

  • 8 варени јајца
  • 200 гр мелено месо
  • 150 гр сирење
  • 2 чешниња лук
  • 1 живо јајце
  • 2 супени лажици путер
  • По желба сол и мелен црн пипер
  • Колку што е потребно лебни трошки и масло за пржењето

Начин на подготовка

  • Излупете и ситно изрендајте ги јајцата, а потоа доброизмешајте ги со изренданото сирење и меленото месо. Додадете ги изгмечениотлук, живото јајце и растопениот путер.
  • Зачинете со сол, мелен црн пипер и зачини по ваш вкус.Може да додадете и ситно исечен магоднос или копар и добро измешајте ја целатасмеса.
  • Со мокри раце оформете ги ќофтињата и похувајте ги на класиченначин, во лебни трошки, во загреано масло. Сервирајте ги ќофтињата со вашатаомилена салата.