Иако денес, модната индустрија е исполнета со екцентрични и иновативни дизајнери кои постојано создаваат модерни и уникатни парчиња, сепак постои и т.н безвременска класика, а нејзината предност е практичноста и мултифункционалноста.

Следните модели на капути докажуваат дека карираното е избор на бевременската жена, бидејќи истото иако веќе се носело во минатото, така и во модерно време, изгледа подеднакво фантастично и е совршен избор доколку сакате да бидете затоплени, притоа и модерни во текот на оваа зима!