Пред само половина век, Иран бил секуларна држава. Жените можеле да носат костими за капење и мини здолништа, слободно можеле да комуницираат со мажите и да добијат образование. Непотребно е да се каже дека земјата брзо се развививала.

Но, во 1979 година се случила исламската револуција и сè драматично се променило. Ние не сакаме да ја нагласуваме политиката, туку сакаме да ви го покажаме неверојатното ниво на слобода кое го имала оваа земја во минатото.

Бонус: Фотографија на Вог во Иран, 1969 година