Кога станува збор да се избира меѓу маче или куче, постојат 2 типа на луѓе. Оние кои ја сакаат лојалната, пријателска и забавна природа на кучето и оние кои ја сакаат независната и мистична страна на мачката.

Факт е дека и кучињата и мачките воодушевуваат со нивните прекрасни и извонредни карактеристики, а италијанскиот ументик Хидерлеј преку креативни и весели илустрации, овој пат  ја докажува уникатноста на мачката .

Следуваат 20 негови илустриации кои ги покажуваат мачките во нивното вистинско светло и колку тие умеат да бидат неодоливо слатки: