Диета со кисело млеко и цвекло е множеби најлесен и најевтин начин да се изгубат вишок килограмите. Ефектот од комбинирање на овие два производи е неверојатен. Тридневната исхрана помага да се ослободите од 4 до 7 вишок килограми. Резултатот ќе зависи од почетната тежина и од формата на вашето тело.

За диетата потребни ви се: 1 кг варено цвекло, 1,5 литри нискомасно кисело млеко(може и јогурт), 1,5-2 литри вода – цел комплет од производи кои треба да се јадат цел ден. Потребно е големо количество на вода за да се спречи дехидрација. Цвеклото може да се стави и во блендер па да се додаде јогурт и да добиете вкусен коктел.

По три дена препорачливо е да се прошири исхраната со додавање на варено месо и риба (до 400 g дневно поделено на 3 дози). Исто така корисно за следните 4 дена, ќе биде да јадете јаболка и агруми. Резултатот ќе ги надмине сите очекувања!

Ова чистење на телото е доста драстична мерка, па ако имате сериозни оштетувања на црниот дроб, стомакот или бубрезите, подобро е да одберете поблаги методи на губење на тежината.