Доколку ја сакате италијанската кујна, а особено обожавате шпагети и претпочитате секогаш да ги приготвите колку што е можно најдобро, тогаш вреди да ги слушнете советите на легендарниот Гордон Ремзи како до совршено сварени шпагети.

Како да приготвите шпагети?

Нема потреба да брзате. Приготвувањето на шпагети и онака нема да ви одземе премногу време, па затоа не брзајте со нивната подготовка.

Поставете големо тенџере со вода на оган. Големината на тенџерете зависи од тоа за колку порции ги планирате шпагетите. Вода е потребно онолку колку целосно да ги покрие шпагетите. Притоа, додека водата сè уште не е зовриена, додадете сол по ваш вкус и 1 супена лажица зејтин за да шпагетите не се залепат.

Почекајте ја водата да зоврие, а потоа внимателно прецедете ги тестенините. На крај Гордон препорачува дека е најдобро да ги зачините со сол, мелен црн пипер и зејтин и добро да ги измешате, со цел да го добиете совршениот вкус.