Фотографии кои покажуваат дека постарите генерации се богатството на општеството

Понекогаш знаеме нашите баби и дедовци а ги земеме „здраво за готово“, без да размислиме на тоа колку животно искуство тие имаат стекнато сите овие години. Постарите генерации се они на кои им го должиме нашиот живот денес, а овие фотографии ќе ве убедат на тоа дека тие се вистинското богатство на ова општество.

„Кој рече дека 1 април е само за деца?“

„Оваа жена ми рече: „Никој ме нема носено во раце од мојата свадба“. Секогаш се смеам кога ќе се сетам на тоа“.

„Дедо ми остава коментари за да им каже на луѓето дали е добар производот, за овој „селфи-стап“ тој напиша: „Дури и јас можев да сфатам како функционира, ова е најдобрата фотографија од мене во 50 години“. Моето срце се топи.“

„Татко има винтиго и шие кукли кои имаат винтиго за децата со оваа состојба се чуствуваат подобро“.

„Мојот професор има 74 години и не се снаоѓа најдобро со онлајн настава па затоа ги снима предавањата однапред. Денес го гледав првото предавање и тој имаше ставено Пинокио кукла во прва клупа за да не се чуствува сам“.

„Обама му кажа на ветеранот дека нема потреба да станува, но тој му одговори: „Секако дека морам, вие сте претседател“. И навистина стана“.

„Моите родители се забавуваат во дом за стари“.

„Го изгубив татко ми во продавница, и го најдов во делот за градинсрство како ги наводнува растенијата“.

„Му купив боенка на дедо ми и мислам дека многу ми се допаѓа“.

„Тие насмевки!“

„Дури ни пензиониран војник не може да се справи со мало девојче“.

„Дедо ми го однесе кучето во продавница за да види дали и нему ќе му се допадне новиот мебел“

„Дедо ми ја слика баба ми“.

„Татко ми ми рече да го сликам со папагалот за да им покаже на пријателите“.

„Мојот 85 годишен професор денес имаше дуел со сопругата“.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.