Статистиките покажуваат дека просечното време за утринската нега во Понеделник трае 76 минути, а до Петок опаѓа на 19 минути. Но, колку време ќе ни требаше ако сè уште ги користевме следните производи од пред 100 години?

1. Фен за коса

2. Маска за лице

Или како што практикуваме сите ние дома, со обична маска за лупење или гел-маска

3. Идејата за статичен фен во фризерските салони останала, но дизјнот се сменил

4. Стилизирањето на косата некогаш и сега

5. Маскара за очи од 40-те години наспроти денешната

6. Антицелулитна машина во 1928-та година и денешен модерен апарат

7. Солариум во 1930-та година и денес

8. Процесот на пеглање коса

9. Козметички третман

10. Нанесување лажен тен

11. Носењето протеза

12. Кармините некогаш и сега

13.  Козметичка дренажа и подмладување

14. Пластична операција

15. Ринопластика (Корекција на носот)