Персиска мачка која не го симнува од лицето својот налутен израз, Интернет корисниците ја прогласија за соодветна замена на најпознатата „Намуртена“ мачка, која неодамна почина.

6-годишниот Луис, од Тексас е мачор од перисиската раса, кој го привлече вниманието на социјалните мрежи благодарение на неговиот лут изглед.

Со моментални 3.000 следачи на социјалната мрежа Инстаграм, корисниците веруваат дека Луис е идната ѕвезда која ќе ја преземе титулата на легендарната „Намуртена“ мачка, која неодамна почина, а која имаше неверојатни 2.7 милиони следбеници

Еве како изгледа следната голема Интернет ѕвезда: