Содата е позната по нејзините лековити и прочистувачки својства, по нејзиниот чудесен ефект врз организамот, што ја прави извонредно средство за ефикасно слабеење.

Во кои случаи е неопходно да се пие сода бикарбона

Содата бикарбона може ефикасно да ви помогне да се справите со следните нарушувања:

  • Бавен метаболизам
  • Неспособноста на организамот сам да ги отстранува токсините
  • Проблеми со крвните садови
  • Зголемена концентрација на несакани елементи во лимфата

Како правилно да пиеме сода бикарбона за ефикасно слабеење

Во домашни услови, превентивно, содата може да се пие во сооднос половина кафена лажица растворена во 2 литри вода. Во овој случај, телото максимално ќе ги искористи придобивките од истата.

Благодарение на содата, не само што брзо и лесно ќе се справите со вишокот килограми, туку и значително ќе се подобри состојбата на вашата кожа.

За зајакнување на организамот и стимулирање на процесот на слабеење, се препорачува да се пие четвртина кафена лажица сода со топла преварена вода. Пијте го растворот 2 пати на ден, по вашиот оброк.

Прочистувањето на содата треба да се одвива во рамките на 6 ден и не се препорачува да го зголемувате временскиот период. Покрај тоа, треба внимателно да ја следите вашата состојба и да се откажете од третманот, доколку почувствувате и најмало стомачно заболување или стомачен проблем.

Несакани последици: Како да го заштитиме организамот

Со цел содата правилно да биде искористена, пред нејзината употреба, неопходно е да се провери алкалниот баланс на органзамот, кој доколку ја надминува вредноста од 6,8, тогаш содата би можела да резултира со несакани последици, односно да придонесе за појава на нарушувања на дигестивниот тракт.

Исто така, употребата на содата како лекарство е забранета за луѓето со хронична болест на срцето.