34-годишната Алена Кравченко, од Одеса, Русија, е важи за жената со најдолгата коса на светот. Од неодамна руската убавица стана хит на Интернет откако објави нејзини фотографии покрај морето.

Таа својата коса последен пат на фризер била кога имала 5 години, а благодарение на нејзината мајка, едноставно се вљубила во долгата коса.

Интернет корисниците се едногласни дека Алена наликува на Златокоса од приказните на браќата Грим. Во продолжение погледнете како изгледа истата: