Едноставни психолошки трикови кои 100% функционираат

Во денешно време има толку многу книги за психологија што не би можеле да ги прочитаме сите, дури и ако сакаме. И цел живот не би бил доволен за да ги примениме сите овие совети во пракса.  Ние решивме да ја поедноставиме задачата и да откриеме кои психолошки трикови навистина функционираат.

Сите овие трикови се тестирани од страна на интернет корисници кои ветуваат дека нивистина функционират.

  • Јас секогаш се насмевнувам кога приоѓам кон некој, па тие веднаш мислат дека сум среќен што ги гледам. Вака стекнав многу пријатели и секогаш помага разговорите да започнат подобро!

  • Ако на работа наидете на незгоден, груб клиент, кажете дека ја цените нивната трпеливост и разбирање. Тие си мислат: „Во право си. Јас сум трпелив и разбирлив! “ иако тоа можеби не е така.

 

  • Ако разговарате со некого, имитирајте ги нивните изрази на лицето. Насмевнете се кога тие ќе го направат тоа, соберете ви веѓите кога ти ќе ги соберат, итн. Ова треба да изгледа природно, а не како да ги имитирате, но ако успеете, тие ќе имаат подобро мислење за вас.

  • Секогаш кога некој ви покажува или ви демонстрира нешто, отворете ја устата. Не мора да биде многу, еден сантиметар е доволен. Тоа ве прави да изгледате заинтригирано и фасцинирано.

 

  • Зевањето е заразно. Јас го користам за да фатам луѓе што ме гледаа.

 

  • Вие не треба да додавате многу за да бидете дел од разговор. Само повремено повторување на дел од речениците на другата личност во форма на прашање може да биде повеќе од доволно за да се продолжи со нивниот интензитет. Го научив на час за преговори.

 

  • Барам некој да ми направи мала, тривијална услуга пред да побарам од него голема услуга.

  • Кога разговарате со некого, но не сакате да продолжувате да зборувате, погледнете во средината на нивното чело, како да имаат нешто таму. Тоа несвесно ќе ги натера да се чувствува непријатно и може да го завршат разговорот, или можете сами да го направите тоа и нема да изгледа грубо.

 

  • Кога некој ве нервира, само согласете се. Не е важно што зборуваат, само согласи се. Не додавајте масло на огнот.

 

  • Понекогаш молчењето во преговори работи во ваша корист. Тишината честопати знае да биде непријатна, така што најчесто соговорникот ќе почне да кажува детали за себе, а тоа може да биде во ваша корист подоцна.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.