Ако сакате вашиот живот, како и домот да бидат исполнети со многу радост, среќа, здравје, пари и општ материјален просперитет, еве што треба да практикувате да правите, според ведското учење.

Денес ви откриваме како обичната сол може да привлече пари во вашиот дом и иствовремено да ја збогати и разубави домашната атмосфера.

Солта ја одбива негативната енергија, а со самото тоа се смета и за симбол на чистотата. Покрај тоа што ги прочистува телото и душата, таа одлично ги привлекува и парите.

Од неодамна, познатиот индиски астролог Инду Пракаш откри едноставен трик како со помош на солта луѓето може да го привлечат богатството и среќата во нивните домови.

Што треба да направите?

Измешајте малку сол со 4-5 суви каранфилчиња и додадете ја смесата во стаклен сад, а садот поставете го на било кое место во домот. Од една страна, се верува дека солта ќе го елиминира недостатокот од пари во домот, а од друга страна, домот ќе биде исполнет со мир и хармонија.

Според тврдењата на ведските експерти, ова на луѓето ќе им донесе многу финансиски успеси и напредок на работното место.