Сакајте, почитувајте и грижете се за своите родители, независно од нивната возраст. Тие го дале својот живот за вас и треба да пронајдете начин, да им се заблагодарите.

Следува приказна, за суровата, но тажна реалност на животот, која предизвикува бура од измешани емоции

Мажот кога решил дека неговиот татко е веќе доволно стар, одлучил да го смести во дом за стари лица. Откако го оставил и се вратил, дома го пречекал неговиот 5-годишен син, кој го прашал:

-„Дали ја запиша адресата, каде го остави дедо ми?“

-„Сакаш ли да го посетиш?

– „Сакам да знам каде да те оставам тебе, кога и ти ќе станеш како него“- одговорило детето, зборови од кои таткото занемел.

Затоа однесувајте се со луѓето, како што сакате тие да се однесуваат со вас.

Неопходно е да се даде добар пример на своите деца, пример од кој тие ќе сфатат дека секогаш треба да им бидат поддршка и да им дадат неизмерна љубов на своите родители, особено кога ќе бидат многу стари.

Затоа сакајте и почитувајте ги своите родители, бидејќи тие би направиле работи за вас, кои никој друг не би ги направил.