Критиката е примена, но дали и прифатена?

20-годишната Хана, која инаку е студент по биомедицинско инженерство и во меѓувреме хонорарно работи во локалниот центар на нејзината заедница.

Студентката сподели како еден од нејзините колеги на работа, постојано коментирал на сметка на нејзиниот изглед.

„Ми кажа дека не треба да ставам толку многу шминка, бидејќи веќе сум во долга врска и не треба никој да импресионирам, а воедно дека бојата на мојата коса е сосема непримерна. Тој едноставно ги мразел жените кои носеле многу шминка“- вели Хана

По повод критиката и советот кои девојката воопшто не ги ни барала од својот колега, таа мотивирана од неговите зборови, Хана започнала да оди на работа вака: Со уште повеќе шминка и уште поголемо задоволство!

Го променила својот изглед со похрабри бои и впечатливи сенки за очи.