Денес одбележуваме 100 години од смртта на Марко Цепенков, најзначајниот собирач на народни умотворби

Со напишани над 5500 поговорки, 150 песни, 800 приказни и уште голем број на други литературни дела и кој притоа важи за најголем собирач на народни умотворби, Марко Цепенков несомнено остави еден безвременски траг врз македонското културно богатство, а токму денес одбележуваме 100 години неговата смрт.
Сподели на Facebook
пати видено

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *