Родендените во текот на јануари и февруари можеби и носат свои недостатоци. Многумина се уморни по празниците, лошо стојат со финансиите и веќе подарувале и добивале подароци. Студеното време исто така ги правите луѓето помалку расположение за дополнителни роденденски забави.

Но, според истражувањата и експертите, ако имате деца родени во јануари или февруари или самите вие сте родени во овие месеци, тогаш имате голема среќа!

Според истражувањата, децата родени во првите два месеци од годината се многу поуспешни од другите. Тие не се поразвиени само од академски, образовен аспект, туку се многу поуспешни и во спортските активности. Во истражувањата учествувале 100 деца, кои пораснале во семејства на политичари, бизнисмени, како и пејачи, актери, па дури и писатели.

Резултатите покажале дека децата родени во јануари или февруари најверојатно ќе станат популарни во текот на нивниот живот. Истражувањето спроведено над 500 луѓе, родени меѓу 1992 и 2009 довело до заклучок дека децата родени во текот на овие 2 месеци најчесто стануваат лидери и особено успеваат и во политиката.

Дали вашите деца, вие или пак, познавате некого што е роден во јануари или февруари?