Дали HIIT тренинзите се добри за слабеење?

HIIT тренингот е вид тренинг со висок интензитет во интервал кој најмногу влијае на отстранување на поткожното масно ткиво, а она што го разликува од кардио тренинг меѓу другото е и времетраењето. Овој тренинг трае околу 30 минути и комбинира интервали со висок и низок интензитет, велат дека  предност на овој тренинг е фактот дека иако за време на вежбањето може да изгубите помалку калории отколку со кардио, со HIIT тренингот продолжувате да губите калории во текот на целиот ден.

Дали сте вежбале HITT и кое е вашето искуство?

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *