Оваа година, патиките станаа најомилениот моден додаток за скоро сите пригоди, а веќе се појавија во бројни нијанси и различни дизајни.

Од модерни и уникатни до класични бели, во продолжение откријте кои 15 пати станаа моден хит и кои најмногу ќе се носат за сезоните Пролет и Лето 2019-та година.

1. Стела Мекартни

2. Шанел

3. Луј Витон

4. Баленсијага

5. Гучи

6. Селин

7. Клое

8. Адидас и Раф Симонс

9. Живанши

10. Сан Лоран

11. Диор

12. Фенди

13. Оф Вајт

14. Валентино

14. Акне Студиос