Музичките награди на MTV се еден од најдолго очекуваните настани секоја година, во светот на музиката, настан при кој традиционално на црвениот тепих се собираат музичката елита.

Сосема нормално, секоја ѕвезда се натпреварува да има што повпечатлив изглед, но оваа година, следните 12 изведувачки отидоа чекор подалеку со нивните модни комбинации, кои критичарите ги оценија како вистинска модна катастрофа.

Погледнете во продолжение кои комбинации предизвикаа внимание, но не во најдобро светло:

1. Бебе Реџа

2. Принц Дерек Дол

3. Тана Монго

4. Лил Нас Екс

5. Ава Макс

6. Биг Шон

7. Карди Би

8. Дипло

9. Пеперминт

10. Лени Кравиц

11. Вероника Вега

12. Џејмс Чарлс