91-годишник кој работи како полицаец 56 години нема намера да се пензионира во скоро време

Додека луѓето ги достигнат своите деведесетти години, повеќето се пензионирани барем неколку децении, но не и Бакшот Смит.

На 91 година, Бакшот е полицаец во Арканзас,САД, повеќе од 56 години и сè уште не планира да се пензионира.

Интересно е што Бакшот еднаш се повлекол од  работата како заменик-шериф по 46 години, но по само неколку месеци, сфатил дека тоа не е животот за него.

Овој 91-годишник е добро познат околу неговиот роден град Камден, каде ги штити улиците уште пред некои жители да бидат родени.

Откако се приклучи во полиција уште во 60-тите години на минатиот век, Бакшот рече дека тој е привлечен од тоа да стане полицаец поради возбудата што ја носи работата, со тоа што два дена нема да бидат исти.

И, иако можеби мислите дека тој не планира да успори наскоро, Бакшот вели дека ќе се повлече само „кога добриот Господ ќе каже така“.

Бакшот е познат како вреден и посветен член на тимот, еден колега дури и се присетува на времето кога неодамна прошетал три блока за да работи на снегот, бидејќи не беше во можност да го извади својот автомобил, докажувајќи дека возраста не е пречка.

И покрај фактот дека ќе наполни 92 години за само два месеци, Бакшот е сè уште активна личност, што е нешто што се рефлектира во неговата работа, според службеникот за односи со јавност Дана Ведерби.

Нема никој што ја познава локалната заедница на начин на кој ја знае Бакшот, што го направи вреден составен дел од полициските служби за сите овие години, според Тексан Шаден, координатор за обука кој работи во рамките на одделот.

Надвор од работата, 91-годишникот живее подеднакво полн живот и сака да присуствува на литургии во неговата локална црква, како и да поминува време со својата партнерка.

Мислам дека е фер да се каже дека повеќето од нас би можеле да научат лекција или две од Бакшот и неговиот неверојатен апетит за живот.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *