Од принцезата Дијана до Грејс Кели, ѕирнете кои популарни чанти на луксузните брендови, своето име го добија по славните дами кои важат за модни икони и неисцрпен извор на модна инспирација.

1. Чантата „Џеки“ од Гучи, именувана по Џеки Кенеди

2. Чантата „Лејди Диор“ од Диор, именувана по принцезата Дијана

3. Чантата „Кели“ од Ермес, именувана по Грејс Кели

4. Чантата „Биркин“ од Ермес, именувана по Џејн Биркин

5. Чантата „СК“ од Луј Витон, именувана по Софија Копола

6. Чантата „Инес“ од Роже Вивие, именувана по Инес де ла Фрезањ

7. Чантата „Алекса“ од Малбери, именувана по Алекса Чанг

8. Чантата „Кара Делавињ“ од Малбери, именувана по Кара Делавињ

9. Чантата „Карлалала“ од Роже Вивие, именувана по Карла Бруни